Anti-doping controle
Door: Pap en Mam Frederiks
Blijf op de hoogte en volg Kian
15 Maart 2012 | China, Xianyang
Marjon is vandaag met Kian bij het hotel gebleven (los van het bezoek dat we samen met Sherry aan het ziekenhuis hebben gebracht voor de tweede spuit). Karel is samen met Jurgen, de moeder van Wendy en haar vriend naar de Big Wild Goose Pagode geweest, net buiten de stadsmuren. Dit is een boeddistische plek waar belangrijke geschriften werden bewaard. Om boven in te komen mochten we 7 trappen beklimmen. Ochtendgymnastiek! Al met al een mooi complex en bouwwerk om te zien, maar opnieuw jammer van de smog (en bewolking) waardoor we weinig uitzicht hadden.
Overigens, de heenweg was de eerste ervaring met de taxi hier in China. Kostte even moeite om er een aan te houden maar daarna bracht de chaufeusse ons keurig naar de plek van bestemming. Voor weinig! :-)
@Bas: we zijn vrij om onze dagen invulling te geven. Niks verplichts. In de adoptie reis is standaard een excursie opgenomen (Terracottaleger in ons geval). Komende week in Beijing (uiteraard) een bezoek aan de Chinese Muur.
Vanmiddag hebben we rustig aan gedaan: beetje luieren, beetje spelen met Kian. Rond 18u de spuit gehaald in het ziekenhuis. Hoewel ik me toch prettiger voel in een NL ziekenhuis, was het niet vervelend. De verplegers zijn erg vriendelijk en behulpzaam (maar je moet wel een gids bij je hebben). Voordat je geholpen wordt, krijg je een soort creditcard die je oplaadt. Hiermee ga je langs de diverse posten: arts, bloedprikken, spuit zetten,...Voordeel boven de Arena-kaart is dat je hier het resterende saldo na afloop weer terug krijgt :P
Vanavond samen met Sherry ook de 5 notariele aktes gecontroleerd die hier zijn opgesteld. O.a. geboortebewijs, medisch dossier,vondelingen certificaat... alles was in orde. Nu hopen dat ze daar in Beijing ook zo over denken.
Nog even reactie op andere reacties:
@Monique: kleren van Kian hebben we zelf meegenomen. De schoenen waren wel erg te groot dus hier extra paar geokcht. De schoenen die Kian aanhad bij de overdracht hadden geen binnenzool meer; zijn kleren gaan zeker als aandenken mee en krijgen een mooi plekje!
@ "iemand uit de Twello groep": geen commentaar ;-)
@buurjongen Steyn: Kian is erg nieuwsgierig naar je tekening! Tzt maakt hij er een voor jou!
@Tijn: ik hoop dat je hem kan overhalen voor voetbal want het is nu meer handbal dan voetbal.
@Jan van Mullem: eigenlijk hadden we hem het Twenste shirt aan moeten trekken voor vanavond...vergeten! Forza Twente! #SchTwe
Nog 1 dag in Xian en dan door naar Beijing. We zijn benieuwd hoe Kian verder opknapt en deze reis (ca. 2 uur vliegen) zal ervaren. Het zal zaterdagochtend in ieder geval vroeg dag zijn want rond 06.15 vertrek hier bij het hotel :-)
Verder over de Chinese gewoontes en dergelijke komen we nog snel een keer op terug. Hier kun je een boek over schrijven!!!!!
Groet,
Karel, Marjon en Kian
15 Maart 2012 - 14:09
Opa Jan:
Gelukkig dat het met KIANweer beter gaat.Vanmorgen hebben nico en ik de wandversiering op de platen geplakt en deze worden morgen opgehangen.
Deze berichtjes bewerk ik van af laptop maarhelaas kan het filmpje hierop niet bekijken.Dus dat doe dan boven.
groetjes alle drie. -
15 Maart 2012 - 16:09
Gerdie Hoogland:
Hallo allemaal.
Wat schrijven jullie toch mooie verhalen over jullie zelf en het land. Fijn dat het met Kian beter gaat, en maar hopen morgen ook.ik ga eten koken, eten jullie elke dag chinees??? -
15 Maart 2012 - 17:56
Marjolein:
Vanavond kan ik FC twente niet helpen. Maar zondag zal ik ze extra aanmoedigen ;-)
Succes met de reis naar Beijing! -
15 Maart 2012 - 18:27
Peggy Hendriks:
Ik dacht even dat jullie serieus een anti-doping controle hadden. Met al die eerdere controles had het me ook eigenlijk niet verbaasd, haha. Goede reis naar Beijing. -
16 Maart 2012 - 09:13
Karin:
Hallo alle drie,
Wat fijn te lezen dat het wat beter gaat met Kian. Het is elke keer weer leuk om te lezen wat jullie meemaken! We blijven jullie volgen. Heel veel plezier nog en een knuffel voor Kian. xxx Karin -
16 Maart 2012 - 09:19
Jeroen Blokker:
Karel en Marjon, fantastisch gefeliciteerd met jullie zoon. Het is erg leuk om jullie avonturen te lezen. Een aardige cultuurshock in meerdere opzichten als ik het zo lees. Veel sterkte met de gezondheid van Kian. Je kan er volgens mij een erg onmachtig gevoel van krijgen als zo'n klein mannetje het zo beroerd heeft. Goed om te lezen dat het beter gaat. Jullie stralen in ieder geval ontzettend veel geluk uit, zo met z'n drieën op de foto. En dat wens ik jullie van harte toe! -
17 Maart 2012 - 14:01
Tineke:
Wat fijn dat jullie het daar zo geweldig hebben en dat het met Kian gelukkig ook weer wat beter gaat.
Nog heel veel plezier en geniet er maar lekker van.
Gr Wim en Tineke -
17 Maart 2012 - 20:49
Monique Van Den Burg:
Hallo daar, via via op jullie reisverslag terechtgekomen en ik moet zeggen; kippenvel!
Bij deze willen wij jullie van harte feliciteren met jullie mooie mannetje en heel veel geluk, plezier en gezondheid toe wensen!
Liefs uit de H.H straat. -
17 Maart 2012 - 22:55
Mark:
Hoi Karel, Marjon en Kian!
Een bericht uit Haarlem. Wat een leuk ventje is Kian! En we zien jullie stralen. Wij lezen jullie reisverslagen met veel plezier. Erg mooi geschreven. Veel geluk met elkaar en geniet van deze bijzondere ervaring. Groetjes Mark, Renske, Fedde en...... ;-)