Koude toeristen - Reisverslag uit Peking, China van Kian Frederiks - WaarBenJij.nu Koude toeristen - Reisverslag uit Peking, China van Kian Frederiks - WaarBenJij.nu

Koude toeristen

Door: Pap en Mam Frederiks

Blijf op de hoogte en volg Kian

19 Maart 2012 | China, Peking

Als je in Beijing bent, is er natuurlijk een aantal plekken die je gezien moet hebben. Vandaag onze eerste uitstap gemaakt. Met de taxi vanuit het hotel samen met Wendy/Jurgen/Zhuan en Peter/Imke/Jing Jing (als ik het goed schrijf) op pad gegaan. Door de ochtendspits, van links naar rechts over de 3 banen, gassen en remmen... als een fragment uit de Franse films "Taxi" (maar dan met een Chinese Byd ipv Franse Peugeot). Kian sliep pardoes...

We zijn afgezet (letterlijk) bij de Verboden Stad. Een immens complex hartje Beijing voorheen van de keizer maar die blijkt inmiddels verhuisd te zijn haha. Nu alleen nog heel veel toeristen. Opnieuw indrukwekkend om te zien en hier rond te lopen. Hoewel we niet echt alles hebben bekeken en bewonderd - het is vooral een leuke wandeling geworden. Jammer alleen dat we Peter en Imke binnen het complex uit het oog kwijt raakten. Aangezien we na deze trippel inmiddels zo verkleumd waren (met name de kids), hebben we de warmte opgezocht van.... van wat eigenlijk? Een of ander kantoortje waar het heerlijk warm was en waar Kian en Zhuan konden opwarmen en eten. Wij konden ondertussen genieten van een voorstelling van de lokale huisvrouwen die de originele Chinese huis-tuin-en-keuken dans uitvoerden; heel rustgevend.

Jurgen en ik zijn daarna nog naar boven geklommen; bovenop in het Jinshui park heb je (in principe) een prachtig uitzicht over de Verboden Stad en de rest van Beijing (als het maar niet zo grijs en grauw zou zijn). Daar hebben we nog even gekletst met 2 doktoren uit Sjanghai...goed voor het netwerk. Ja, Robin van Persie kenden ze en gokken op (Nederlands) voetbal, dat deden ze! :-)

Terug bij de dames en kids zijn we alleen nog teruggelopen naar het Tiananmen plein. Ook wel bekend als Plein van de Hemelse Vrede. Naast het feit dat het een reusachtig plein is en er heel veel mensen rondlopen, is en blijft het een plein. Net als de Schoolfeestweide in Goor ;-)
Vanwege de kou (het was ergens net boven nul) zijn we daar maar kort geweest; we besloten een
taxi te zoeken om terug naar het hotel te rijden. Nog geen sinecure want niet iedere taxi wenst te stoppen en je (als westerling?) mee te nemen. Uiteindelijk viel het mee: chauffeur John heeft ons keurig teruggebracht.

In de middag heeft Kian nog samen met de andere kinderen gespeeld op de gang van het hotel. We zitten met alle 5 stellen op de 8e etage. Hopelijk lukt het het filmpje online te zetten zo dadelijk.

Kian heeft zijn middagslaap overgeslagen en dat was met het avondeten te merken: te moe. Wij hebben in restaurant Chopsticks echter heerlijk gegeten. Met name de zoet-zure kip met ananas en paprika was verrukkelijk!!!

Morgen blijven in de buurt van het hotel. Beetje winkels kijken en en op zoek naar een kapper: het haar dat Karel nog heeft moet er hoog nodig weer af :-)

Oh ja, we hebben ook bericht ontvangen van FC Twente. Of we zo snel mogelijk terug willen komen naar NL, want sinds wij in China zitten hebben ze 3x verloren... We doen ons best!

Hadden we trouwens al gezegd hoe trots we op onze Kian zijn? :-) Wat een lief mannetje is het. Nu hij weer beter is, kan hij ook meer zichzelf zijn. We genieten volop!

Groetjes vanuit een koud Beijing (hoewel ze het op de hotelkamers op tropische warmte weten te stoken)

Kian
Marjon
Karel

• 19 Maart 2012 - 12:54

Irma:

Super zo'n dagboek bijhouden...
    Het lijkt bijna wel of je er zelf middenin zit

• 19 Maart 2012 - 13:23

Linda, Nick En Sven:

Bijzonder he... de Verboden Stad... toen ik er was in 2003... was het zicht vanaf de tempel ook al zo slecht... jammer, maar niet minder indrukwekkend!

Hier in NL is het trouwens heerlijk weer... zonnig... en komende week wordt het 20 graden...!

Dus kom maar gauw naar NL met jullie kleine vent!

Gr. Linda

• 19 Maart 2012 - 14:02

Ina:

Fijn om te lezen dat alles goed gaat. En je moet echt terug komen want FC Twente kan niet zonder je aanmoediging. Straks verliezen ze woensdag nog van de Graafschap! Haha. Please stuur wat positieve gedachten. Groetjes uit een zonnig Goor.

• 19 Maart 2012 - 14:14

Catrien:

Nou, niet alleen F.C Twente kan niet zonder jullie, wij vinden het ook heel fijn als jullie weer gewoon terug zijn hoor.

• 19 Maart 2012 - 15:02

Sietske:

Super om jullie verhalen te lezen. En wat een mooi ventje zeg! Geniet er van.
    xx

• 19 Maart 2012 - 17:16

Bianca:

Heerlijk geschreven weer;
    fijn dat het zo goed en leuk gaat allemaal ook met de andere stellen en de kinderen met elkaar! Of er al gezegd is dat jullie trots zijn op Kian? Lijkt mij overbodig; heerlijk leuk mannetje! hier in Twello e.o alleen maar positieve geluiden. Iedereen leeft mee! xx

• 19 Maart 2012 - 18:08

Edwin :

Wordt dit dagboek ook nog uitgegeven in paperback?
    Veel plezier nog en geniet ervan.

Edwin (alliander)

• 19 Maart 2012 - 20:42

Oma :

Wat een geweldige foto's weer,ik zit elke middag te kijken of er al foto's opstaan.(oma ongeduld).
    Karel is de reden dat je naar de kapper moet ook de reden dat jezelf zo weinig op de foto staat?

• 19 Maart 2012 - 23:33

Tom:

Lees elke keer met verschillende emoties jullie verhalen, trots, vol verwachting en uiteraard ook met het gemis van die personen die dit hadden moeten meemaken. Ik kan niet wachten tot jullie terug zijn en ik mijn kleine neefje voor het eerst kan zien en kan vasthouden. Ik ben supertrots op jullie en uiteraard op de kleine man! Tot snel en geniet met volle teugen van alles wat jullie daar meemaken.

Liefs de meeste trotse oom van de wereld!

• 20 Maart 2012 - 06:42

Danielle:

Lieve Kian
    Ik zie elke keer foto's van jou.Wat ben je toch een mooi ventje.Papa en mama zijn zo trots op jou.Kom snel naar nederland.Doe papa en mama maar een dikke knuffel.Tot snel.
    XXX DEdoekies

• 20 Maart 2012 - 07:56

Marjolein Udo:

Wederom leuke verhalen om te lezen.

Ik heb echt mijn best gedaan afgelopen zondag bij FC Twente maar ze kunnen blijkbaar niet zonder jullie! Dus kom maar snel terug!