Geknipt en geschoren - Reisverslag uit Peking, China van Kian Frederiks - WaarBenJij.nu Geknipt en geschoren - Reisverslag uit Peking, China van Kian Frederiks - WaarBenJij.nu

Geknipt en geschoren

Door: Pap en Mam Frederiks

Blijf op de hoogte en volg Kian

20 Maart 2012 | China, Peking

Vandaag zoals aangekondigd weinig bijzonders ondernomen. Mooie gelegenheid om eens wat meer over Kian te vertellen. Wat hij doet, hoe hij is...

Kian is een nieuwsgierig en leergierig mannetje dat graag de kat uit de boom kijkt. Niet in zeven sloten tegelijk loopt en graag toch eerst nog bij pap en mam blijft voordat hij iets onderneemt. Positief en waardevol om te zien dat hij ons al als vertrouwde omgeving lijkt te beschouwen. Op zijn ontdekkingsreizen valt met name op dat Kian erg opruimerig is, een eigenschap die we zullen koesteren. Losse spullen, ongeacht soort of aard, worden door hem keurig opgepakt en bij mam of pap afgeleverd. En direct weer terug gepakt om weer op de oorspronkelijke plek terug te leggen. Zo vergeet hij soms dat potloden ook zijn gemaakt om te kleuren...heen en weer verplaatsen is net zo interessant.

Eten gaat heel goed. We noemen hem gekscherend ook wel 'vrette-schuur' want alles dat je hem voorhoudt gaat erin. Dat is natuurlijk aardig maar met zijn schisis kan hij ook niet alles opeten. Met zijn melkfles redt hij zich helemaal in zijn eentje. Liefst bijna gloeiend heet; Kian heeft een loden pijp. Het zweet gutst dan van zijn hoofd. Drinken is iets minder zijn hooby; hij krijgt voldoende binnen maar het gaat veelal in kleine beetjes.

In het voorstel stond dat Kian al kon lopen. En dat klopt! Prachtig om te zien hoe hij zonder begeleiding zijn weg al weet te vinden over de kamer, gang en lobby. Opgetild worden en 'vliegen' vindt ie ook super. Het kost ons een hernia maar ach, als hij het leuk vindt....

Met slapen hebben we ook geen klagen. 's Middags moet hij nog wel zijn dutje doen want anders is hij niet te genieten rond avondeten. Op zich wil hij niet graag in bed gaan liggen dus enig geduld en enige dwang om te gaan liggen, zijn wel vereist. Maar daarna slaapt hij als een roosje. Wat is toch fantastisch en bijzonder om zo'n jochie in slaap te zien vallen!
's Nachts wordt hij circa twee keer wakker, vermoedelijk na een droom, maar dan ook vrij snel weer verder slapen tot aan 0600u of 0630u.. Nee, dat uitslapen van papa is echt verleden tijd :-(

Oh ja, Kian voor de spiegel levert ook prachtige taferelen op. Hij lacht als hij zichzelf ziet. Zouden de indianen ook zo hebben gereageerd destijds toen ze spiegels geruild kregen?

Nog even over papa: hij heeft zich vandaag door een echte Chinese kapper onder handen laten nemen. In NL volstaat de eigen tondeuse, hier een heuse kapper. Heerlijke haartjes wassen, scheren tot millimeter niveau en opnieuw wassen... En dat voor een slordige 4 euro! Ik had het ook leuk gevonden om een stoer verhaal op te hangen over een kapper op de hoek van de straat met roestige messen, maar deze kapper kan in elke NL stad/dorp concurreren met de rest. Net zo prettig en relaxed. Volgende week net voor afreizen waarschijnlijk nog een keer :-)

Tot slot nog even paar praktische dingen:
- zoals gezegd vinden we het enorm leuk om reacties te lezen op onze blog. We hebben wel af en toe moeite om te raden wie iets heeft geschreven; met alleen een voornaam komen we er niet altijd uit. Niets verplicht maar misschien wil je ook een achternaam vermelden, of een andere hint? Dank je.

- natuurlijk willen we Kian aan de hele wereld showen als we terug in NL zijn. We vragen iedereen wel om tegemoet te komen aan onze wens om terughoudendheid te betrachten bij het benaderen van Kian. Hoewel Kian al aan ons gewend lijkt te raken, is het zaak dat hij niet in verwarring wordt gebracht door mensen die hem willen aanraken, knuffelen, oppakken etcetera. Ook eten, drinken of snoepjes geven moet door niemand anders gebeuren dan door papa en mama. We snappen dat dit met de beste bedoelingen en vanuit liefde is bedoeld door een ieder, maar laat dit voorlopig achterwege alsjeblieft. In het belang van Kian en van ons als ouders. Dank jullie wel voor het begrip en medewerking!

Ok, voor zover vandaag! Morgen weer voldoende foto's erbij want dan zijn we bij de Grote Muur/Lange Muur/Chinese Muur geweest... nu lekker slapen (21.40u lokale tijd).

Tot sprekens!

Karel
(Marjon en Kian slapen al :-) )

• 20 Maart 2012 - 14:04

Gerda OOMKES:

Lieve familie,

Het blijft leuk om over jullie belevenissen te lezen en hoe liefdevol jullie alles doen.

Blijf genieten, liefs Gerda

• 20 Maart 2012 - 14:11

Heidi Bielderman:

Hoi fam!

Leuk om te lezen dat het goed gaat daar in het verre China. En wat is Kian toch een lekker mannetje. Praat hij eigenlijk al een beetje? En hoe gaat het met jullie "verstaan"?
    Kan me nu al weer verheugen op het verhaal van morgen. Erg gaaf om jullie zo te volgen!

Geniet er van!
    Groetjes Heidi

• 20 Maart 2012 - 14:20

Oma:

Karel komt nu de foto van jouw en Kian, kan ik meteen zien wat die goede kapper heeft gedaan. Wat een geweldig stukje weer wat je hebt geschreven. Maar jij kunt toch uitslapen Marjon is toch wakker.
    Heel veel liefs mam.

• 20 Maart 2012 - 14:21

Bas:

Zo vader, zo zoon....

"nieuwsgierig en leergierig mannetje dat graag de kat uit de boom kijkt. Niet in zeven sloten tegelijk loopt..."

• 20 Maart 2012 - 14:23

Monique Oljans:

Wat ontzettend leuk, om op deze manier Kian al een beetje te leren kennen!!
    Groetjes uit Enter

• 20 Maart 2012 - 16:03

Nancy Peezenkamp:

erg leuk jullie verhalen te lezen, en zo te horen is kian een erg leuk mannetje
    ben nu alweer benieuwd naar het verhaalvan morgen en natuurlijk naar de foto's ook van jou karel

• 20 Maart 2012 - 16:58

Stijn:

Van die frisse geschoren kop mogen jullie ook best een foto plaatsen hoor!I

Mooi te lezen hoe jullie helemaal opgaan in deze nieuwe levensfase en Kian jullie in zo'n korte tijd al als vertrouwd baken ziet. Kom hem tzt graag een keer ontmoeten. Snoepjes, chocola en andere lekkernijen zal ik dan in de auto zelf wel opeten en niet als kado meenemen in Huize Frederiks! ;-)

Plezier op de grote lange Chinese Muur!

• 20 Maart 2012 - 17:44

Janet Lammers:

Hallo karel,marjon en kian. Wat een leuke foto's en verslagen maken jullie. Het is net of je in een boek zit te lezen, want ik zie zo alles voor me. Geniet nog even van de laatste dagen en indrukken die jullie op doen, want voorlopig zullen jullie er niet zo maar weer even naartoe gaan.
    Nog veel plezier

• 20 Maart 2012 - 18:19

Ellen Johan En Lieke:

lieve karel,marjon en kian

ben blij om te lezen hoe het met jullie gaat,fijn dat het met kian ook zo goed gaat.nog even en dan zijn jullie weer thuis. geniet er nog even van en tot gauw

liefs ellen

• 20 Maart 2012 - 18:57

Carla Mulder:

geniet er maar lekker van papa en mama samen met jullie zoon kian
    gr gerrit en carla

• 20 Maart 2012 - 20:48

Judith De Potter:

Hoi Karel en Marjon
    wat leuk om te lezen hoe het jullie daar vergaat. En wat is Kian een mooi mannetje. Wat zullen jullie blij en trots zijn.
    Alvast een fijne reis weer naar huis en heel veel geluk (maar dat zal vast lukken)
    groetjes, Judith

• 23 Maart 2012 - 13:25

De Relkertjes:

Wat fijn dat Kian zich al helemaal op zijn gemak voelt bij jullie. Toch altijd even spannend hoe de hechting zal gaan. Volgens mij wordt hij helemaal in de watten gelegd door jullie :) Fijn hoor!
    Geniet van alle momenten.
    Liefs Bert en Annet