Writer's block
Door: Pap en Mam Frederiks
Blijf op de hoogte en volg Kian
23 Maart 2012 | China, Peking
Voorheen betrof dit een originele markt op straat maar sinds een x aantal jaren is alles ondergebracht in een 7 verdiepingen tellend gebouw waarvan de eerste 4 volgestouwd zijn met kleine kraampjes met een wereld aan prullaria, kleding en souvernis. Na deze dag is mijn stelling: alle Chinezen die Engels spreken zijn of gids of tolk of staan al toeristenjager in deze Silk Market. Tot het handtastelijke toe proberen ze je hun rotzooi... eh, goederen te verkopen. Het spel hierbij is het onderhandelen: je moet toch echt zo'n 90% van de prijs afdingen om op een schappelijk prijsje uit te komen. Marjon heeft samen met Wendy haar slag geslagen; ik verklap niet wat de buit is :-) of voor wie.
Na gedane zaken is het goed toeven, in ons geval samen met Wendy, Jurgen en Zhuan bij Starbucks. Heerlijke panini met gekruide kip en kaas en echte (...) koffie. Zonder de kids zouden we wellicht nog meer gaan bezoeken maar met de kids is het zaak rond de middag terug naar het hotel te gaan. Opnieuw een klein uur in de taxi dus...
Vandaag heeft Marjon een soort van dagje vrij aangezien ze wat last van de rug heeft. Papa heeft ervaren dat een lange dag op kantoor minder vermoeiend is, dan een dag je zoon bezig houden. Zonder gekheid, heerlijk om zo eindelijk samen te zijn en continu zicht te hebben op zo'n glimlach van Kian. Ok, bij continu dan... bij het aan- of uittrekken van zijn kleren en onder de douche/in bad wil hij nog wel wat sikkeneurig worden maar dat is ook met 5 minuten weer voorbij. Echt lachwekkend is het tafereel 's avonds bij het in slaap komen van hem. Zet hem in zijn box en alle trucs en capriolen passeren de revue. Inclusief bijbehorende geluidjes. je ligt gewoon in de scheur van het lachen! Terwijl ik dit schrijf probeert Marjon hem weer in slaap te krijge: "Ssst... Sssst... " Zal nog wel even duren :-)
Wat rest is 5 dagen in China. "Ik kan het op 1 hand tellen!" aldus Marjon. In die 5 dagen nog zeker bezoekjes. Morgen aan de Lama Tempel en zondag aan de reuzenpanda's en het Zomerpaleis. Maandag gaat papa misschien nog in zijn eentje op pad. Nog geen idee waarheen; iemand tips?
Of iemand nog andere vragen of opmerkingen waar we de komende blogs op in kunnen gaan? Dat doen we graag.
Super trouwens om te zien dat er al meer dan 25.000 keer op ons reisverslag is gekeken! Wow!
We zullen de inspitatie blijven opzoeken en nieuwe verhalen schrijven. Tot morgen!
groeten,
Marjon
Kian (die zijn bed aan het slopen is...)
Karel (die zo nog even "werkoverleg" houdt met de andere mannen...in de bar)
23 Maart 2012 - 11:55
Thomas Grave:
Ondanks een writer’s block plaatsen jullie weer een prachtig verhaal. Met plezier heb ik dan ook bijgedragen aan die 25.000 views. Wat een super mooi ventje is Kian! Ik ben reuze benieuwd met wat van Big Smile Karel de gang hier zal betreden. Geniet nog van de laatste dagen, en ik zie uit naar nieuwe verhalen en foto’s.
Vr. Gr. uit een zonnig Arnhem
Thomas -
23 Maart 2012 - 13:17
Jeske (Goedhart):
Ook wij volgen trouw jullie verhalen! Wat een leuke foto's ook, en wat een schattig ventje is Kian. Nog "even" volhouden en jullie mogen naar huis!
Ik vroeg me af hoe jullie het willen qua (kraam)visite als jullie terug zijn. Ik realiseer me dat dit bij een adoptiekindje net even wat anders gaat, en het goed is om hem rustig te laten wennen, zonder hordes visite. Hebben jullie hier ideeen bij wat je wel/niet wilt?
23 Maart 2012 - 13:46
Catrien:
Ik heb het idee dat jullie een beetje
,,China'' moe worden ik kan dat begrijpen maar volhouden hè blijf genieten.
Goede vraag van de vorige schrijfster,
hoe te doen met de ''kraamvisite''?
Lieve groet. -
23 Maart 2012 - 15:18
Linda, Nick En Sven:
Jaaaaa Karel... kinderen bezig houden is nog een hele klus... hihi!
Tips om te doen/zien:
- Tempel van de Hemel
- Mausoleum van Mao Zedong
- Confusius Tempel
- Birds Nest (nationaal stadion van Beijing)
- Cloisonne Factory (keramiek)
Tempels genoeg om te zien... maar kan me voorstellen dat je het daar nu wel gezien hebt. 2 weken in 1 stad is dan best lang.
Nog ff volhouden!
Groetjes Linda -
23 Maart 2012 - 15:58
Jantien:
alles ziet er weer prachtig uit en Karel weet je een dag niets te doen? pak de fiets en probeer dat eens. kijken hoe je dit zal afgaan.Het is nu dagen aftellen voor Marion vooral. Toch nog veel plezier en tot ziens en een goede reis terug tot in Goor
gerard en jantien -
23 Maart 2012 - 19:03
Jurian & Mirjan:
Ook het writersblocken gaat jullie goed af ;). Ik moet zeggen dat er erg mooie plaatjes tussen zitten, al verwacht ik hoogstaand werk van Karels dag ;) Veel plezier nog!
gr jurian en Mirjan -
23 Maart 2012 - 20:49
Danielle:
Ik hoop voor jullie dat de tijd snel zal gaan.Lekker naar jullie huis.En dan kunnen jullie echt maar dan ook echt genieten van jullie gezinnetje.
Dikke x dedoekies