De Lama's
Door: Pap en Mam Frederiks
Blijf op de hoogte en volg Kian
24 Maart 2012 | China, Peking
En zo kwamen we alsnog bij de Lama Tempel. Veel Chinezen die met wierook hun offers brachten aan Buddha. Met bossen wierook tegelijk - de geur was heerlijk! Het complex bestaat uit diverse gebouwen met Buddha figuren; achter op staat de bekendste: een Buddha, gemaakt uit 1 stuk hout!, van 26 meter hoog! Officieel door het Guinnes Book of Records geverifieerd. Geen idee wat voor megaboom zich hier voor heeft laten lenen. Indrukkenwekkend figuur die helaas niet op de foto gezet mocht worden. In het geniep nog wel enkele andere Buddha figuren op de foto gezet dus check het fotoboek maar.
Zo na de nodige tempels en pagodes gezien te hebben, is het ook wel een keer goed. De tempels zijn qua bouwstijl vrijwel identiek (zeg ik met mijn leken oog) en in zekere zin is de ene Buddha toch wel degelijk ook de andere.
Wat vandaag trouwens ook echt opvalt is het mooie weer. Niet alleen in Nederland zomerse toestanden, hier ook volop zon en voor het eerst in twee weken ook echt helder. Hopelijk blijft dit de komende dagen ook zo.
Het bezoek aan de bar gisteravond met Ivar, Jurgen en Jan Pieter was geslaagd. Naast enkele andere Chinezen die met aandacht keken naar de finale van de Chinese basketbal competitie en twee Duitse stewardessen, hadden we het Warp8 rijk voor ons alleen. Compleet met live muziek door twee Filipino's die alle bekende en minder bekende hits ten gehoor brachten. Blijkt dat zij hier 6 avonden in de week staan te spelen...moet er niet aan denken. Ook niet om nog een tweede avond er naar te luisteren ;-).
Om terug te komen op de vragen over de kraamvisite. Voor Kian en ons is het lastig om dit in de 'traditionele' vorm te doen. En zeker niet direct bij terugkomst. We willen eerst kijken hoe een en ander verloopt als Kian in Nederland is. Tuurlijk vinden we het leuk om iedereen de kans te geven Kian te zien, maar dan wel geleidelijk aan. We rekenen op ieders begrip voor onze keuze hierin.
Het zal misschien eerder zo zijn dat we jullie kant opkomen dan jullie naar ons.
Ok, morgen dus nog een volle dagbesteding (panda's en Zomerpaleis). Wat we verder nog ondernemen zullen we wel zien. Over en sluiten voor nu.
Groeten vanuit Beijing.
Familie Frederiks
24 Maart 2012 - 21:35
Twello=
Goedenavond uit Twello.
Writersblok is over zie ik, snap ik wel; een hotelkamer beschrijven is snel gedaan en tempels zoeken zal een onderneming op zich zijn zoals beschreven. Wel goed te lezen dat jullie nog zoveel mogelijk meepikken daar want hier zijn we alleen maar bezig met as woensdag! Klok gaat hier zo vooruit...denk er aan he (zijn jullie nog een uurtje eerder hier haha). Ik heb geen vragen gesteld alleen heerlijk meegelezen maar iedereen vraagt het mij; gaat een van jullie nog chinees leren en evt Kian later ook? Of nog geen idee? Aai vast voor de panda, en nog een paar goede dagen daar! Liefs mij (en Ronald leest alles mee.)
xx -
24 Maart 2012 - 21:37
Bianca:
oh ik had geschreven...doet hij het?
24 Maart 2012 - 21:37
Bianca:
nee dus sorry ; had chinees geleerd. laat maar. hij laat het weg in de text.
doeii
25 Maart 2012 - 07:09
Mariska Oltwater:
Lieve carel en marjon,
Met veel plezier lees ik steeds jullie Blog! Geweldig. Ik wens jullie nog veel succes met de laatste dagen! Ik ga nu naar Gfc 2 toe om jullie broertje en de natuurlijk de (suiker) ;) oom van Kian, marc aan te moedigen!
Heel veel geluk samen en tot gauw!
X maris