Zomer(s)paleis - Reisverslag uit Peking, China van Kian Frederiks - WaarBenJij.nu Zomer(s)paleis - Reisverslag uit Peking, China van Kian Frederiks - WaarBenJij.nu

Zomer(s)paleis

Door: Pap en Mam Frederiks

Blijf op de hoogte en volg Kian

25 Maart 2012 | China, Peking

Zo, anderhalve week geleden keken we nog uit op verse sneeuw. Vandaag liepen we zonder jas door de Beijing Zoo en het Zomerpaleis. Nadat we op de hotelkamer tot vervelends toe al, gewend waren aan tropische temperaturen moesten we zelfs Kian insmeren met zonnebrandcreme. Papa eigenlijk ook maar die is nog eigenwijzer dan zijn zoon...

Eerst terug naar de ochtend. Al iets na vijven klaarwakker...kwam mooi uit om de eindfase van ADO - Twente mee te maken. Teleurstellend uitslag weer... Sowieso was de nacht zwaar want Kian was erg onrustig. Zou hij misschien weet hebben van de aanstaande reis?? Vervolgens rustig wakker geworden, onder de douche en ontbeten. Om 09.20u reden we met de 4 andere stellen in een gecharterde taxi richting de Zoo. Je kan je daar prachtige romantische voorstellingen bij maken, maar doe dat maar niet. Hoewel goed bedoeld is de Zoo een vrij bedroevende bedoeling. Maar ach, wij kwamen voor de panda's en die hebben we gezien. 3 in totaal, in 2 verschillende ruimtes. Niet verrassend zat er weinig beleving in de dieren. We hebben de panda's op de foto gezet en zijn vrij snel weer met de taxi verder op pad gegaan, richting Zomerpaleis. Oh ja, het bezoek aan alleen de panda's kostte maar liefst 3 euro, voor 2 personen! :-)

Bij het Zomerpaleis bleek maar weer dat wij ons slecht hadden voorbereid als toerist. We rekenden opnieuw op een enkele tempel met een parkje... Oef, Central Park in New York is er niets bij. Een enorm terrein met diverse bouwwerken, tempels, exposities en winkels, en een grote vijver. Op de vijver kan je met bootjes heerlijk ronddobberen (maar dat hebben wij niet gedaan). Nee, we hebben een vrij klein deel gezien. Onder andere wel met een prachtig uitzicht vanaf een hoog gelegen tempel. Ach, wie weet komen we nog eens terug...dan plannen we iets meer tijd om rond te neuzen :-)

Kian had het rond 13.00u al wel gezien en gehad - kwam voor hem goed uit dat we rond 14.00u allemaal weer bij de taxi zouden verzamelen voor de terugtocht naar het hotel. Het korte slaapje in de taxi kon Kian op de kamer helaas geen vervolg geven. Wat een druktemakertje is het toch. Ook niet zo gek met al die indrukken en ervaringen die hij de afgelopen twee weken al heeft opgedaan.

Vanavond na het eten (een geslaagde Club Sandwich voor Marjon, een mislukte pizza voor Karel) heeft Marjon nog even Skype contact gehad met Judith; toch mooi dat dat nog lukt zo aan het eind van ons verblijf hier in China. Gisteravond idem met Marc, alhoewel dat wel erg moeizaam ging.
Ondertussen verraste Kian ons nog door zelf al een trap te gedwingen (hopelijk komt de video zo door...). Weer zo'n moment dat leidt tot een gevoel van trots! Trouwens, ook trots over de wijze waarop Kian nu al zijn charmes weet in te zetten bij al die stewardessen in het hotel ;-).

Morgen gaat Marjon met Wendy op pad, shoppen in Downtown Beijing. Benieuwd wat de schade zal worden en of ze de metro aandurven... Jurgen en ik hebben papa dag - met dat mooie weer zal dat betekenen dat we heerlijk in het park gaan zitten. Als het goed is ontvangen we morgenmiddag ook het visum voor Kian. Vreemd eigenlijk dat we hier zo'n anderhalve week in Beijing zitten, doordat dat dat visum bij de NL ambassade zoveel tijd kost. Moet dat allemaal zo lang duren? Ach, de laatste frustraties voor de terugreis.

Dinsdag ga ik nog met Jurgen en Wendy op pad, voor de laatste maal de toerist uithangen. Marjon zal dan volop genieten tijdens het inpakken van de koffers. Ondertussen zal dit dus voorzichtig toch een van de laatste blogs zijn vanuit China.

Vanuit een zonnig Beijing (maar nu in duisternis),

Kian
Marjon
Karel

• 25 Maart 2012 - 13:35

Henk, Bianca, Djordy:

Wat een mooi verslag hebben jullie toch weer gemaakt. Wij wensen jullie in ieder geval een goede reis en een mooie thuiskomst voor jullie in nederland. Geniet van de laatste dagen in China. Veel liefs Henk, Bianca en Djordy

• 25 Maart 2012 - 15:02

Opa Jan:

Wat een aktief ventje is kian toch.eest met zijn voetjes in de grote schoenen van karel en dan op het filmpje aan het klauteren op de trap.
    Morgen vroeg ga ik eerst om 8.30 de vervoerder bellen en dan hopelijk zo gauw mogelijk met NICO het kamertje van KIAN inrichten.Het is hier ook prachtig weer.de groetjes en tot woensdag.

• 25 Maart 2012 - 16:40

Catrien:

Goed gedaan mensen,het zit er nu bijna op zo langzamerhand kunnen de koffers gepakt worden en kan de thuisreis van Kian beginnen, heel indrukwekkend voor dat ventje,ik wens hem alvast een heel welkom thuis. Jullie bedankt dat wij op deze manier op de hoogte konden blijven met jullie wel en wee in dit grote avontuur,ik heb er van genoten.
    Goede reis terug en liefs van Wim en Catrien.

• 25 Maart 2012 - 18:01

Jan Hilde Fleur Jort:

hallo,

nog eventjes Kian Marion en Karel en dan jullie terug naar huis. Wat een leuk vooruitzicht. Maar zo te zien maken jullie daar ook mooie dingen mee. en Kian die de trap op klautert goed hoor.
    Erg leuk om zo jullie beleving voor een deel mee te maken (lezen). Vind dat erg leuk maar ook erg fijn voor jullie.

Geniet nog van de laatste dagen in china en een goede reis terug naar Nederland

gr.jan hilde fleur en jort lammertink

• 25 Maart 2012 - 18:58

Robert En Miranda:

Wat fijn dat wij elke dag mogen lezen hoe jullie China beleven. Mooi reisverhaal en de foto's prachtig. Het wordt langzaam tijd om lekker naar huis te gaan en genieten van Kian in zijn nieuwe huis, zijn en jullie nieuwe leven. Alvast een goede reis toegewenst. En Kian welkom in de buurt. Tot gauw Robert Miranda en de kids.

• 25 Maart 2012 - 19:57

Marim:

mooi verslag en dank jullie wel dat jullie dit hebben willen delen met heel veel mensen.
    Ook ik moest even lekker giechelen om de grote schoenen en dan achterstevoren aan, prachtig.
    Goede thuisreis en tot dan!

• 25 Maart 2012 - 22:05

Renate:

Je hebt er weer een mooi verhaal van gemaakt Karel!!
    En na vele verzoekjes wat vaker foto's van jou en kian :)
    En de foto met de schoenen ik vind hem geweldig!
    Wat leuk dat skypen toch nog beetje is gelukt. Twee mensen vast heel erg blij gemaakt.
    Hoop dat jullie nog een beetje genieten de laatste paar daagjes.
    Gr en liefs uit goor

P.s
    Marjon thanks voor je lieve berichtje !!

• 26 Maart 2012 - 06:01

Karinv W:

Het eind is in zicht. Geniet nog lekker en een hele goede reis terug.
    Wat eern leuk filmpje met Kian op de trap. Dat wordt traphekjes plaatsen hahahah. Nog ff en jullie staan weer op Nederlandse bodem en kunnen lekker met Kian naar jullie eigen huis!
    Goede reis en tot gauw! Liefs Karin xx